Девин Букър наниза наниза 34 точки, за да поведе Финикс към победа срещу ЛА Лейкърс на старта на плейофната серия между двата тима. 

Слънцата се завърнаха в елиминациите след 11-годишна пауза, но се наложиха с 99:90. Те ще бъдат домакини и във втория мач. 

Освен Букър отлично за победителите игра и ДеАндре Ейтън, който приключи с 21 точки и 16 борби. Притесненията обаче са свързани с Крис Пол, който получи контузия в дясното рамо и макар и да се върна личеше, че има проблеми и не можеше да стреля както трябва. 

Домакините играха много сърцато, като поведоха още след първата част с 32:25 и след това запазиха добро предимство,което стигна 86:70 в началото на последния период. 

Езерняците вкараха само 7 тройки, а Антъни Дейвис бе неефективен с 13 точки при 5 от 16 от игра. ЛеБрон Джеймс се отчете с 18 точки и 10 асистенции. Вторият мач отново е във Финикс. 

В същото време на Изток Филаделфия взе предимство срещу Вашингтон след 125:118. Тобаяс Харис наниза 37 точки, от които 28 през първото полувреме, а Джоел Ембийд добави 30. Серия от 15:4 в третата четвърт даде контрола на Сиксърс и макар Уизърдс да се бориха до последно, не успяха да постигнат обрат.