Баскетболистите на Левски Лукойл са само на победа от титлата, след като измъкнаха 90:84 срещу Рилски Спортист след продължение и поведоха с 3-1 победи във финалната серия. 

Двубоят в зала „Универсиада“ предложи много битка и драма и можеше да бъде спечелен и от гостите, но в крайна сметка столичани измъкнаха важния триумф. Мач №5 от серията е в събота в Самоков. 

Левски дръпна с 11 точки след първата четвърт след добра игра, но гостите стопиха пасива си до 4 на почивката, а скоро след нея и поведоха. 

След това сблъсъкът продължи кош за кош, като и двата отбора вкараха важни наказателни изстрели, а Йордан Минчев пропусна със сирената и така се стигна до продължението. 

В него Левски вкара, първите 4 точки, Рилски изравни, но Данило Тасич наниза ключова тройка за 84:81 и тимът му успя да затвори мача. 

Именно центърът бе най-полезен за победителите с 27 точки, 12 борби и коефициент на полезност от 36. Христо Захариев добави 17, а Чавдар Костов 15 точки. 

Домакините вкараха едва 3 тройки от 19 стрелби, което прави едва 15,8% успеваемост, но пък съперникът им не се възползва по най-добрия начин – 7 от 28 или 25%. Николас Карвачо се отчете с 19 точки и 11 борби, Трей Портър също направи дабъл-добъл 10-10, но това не бе достатъчно.