Звездета на Вашингтон Уизърдс и НБА Ръсел Уестбрук бе замерен с пуканки от фен на Филаделфия при загубата на столичани с 95:120 в плейофите на НБА. 

Това стана в началото на последната четвърт, когато гардът получи контузия в глезена и отправяйки се накуцвайки към съблекалнята, към него полетяха пуканки от трибуните. 

Уестбрук се вбеси и опита да докопа натрапника, но бе удържан от съотборници и хора от клуба. Малко след това агресивният запалянко бе изгонен от залата, а след това Ръсел поиска повече уважение и защита за играчите. 

Иначе Узиърдс нямаха шансове в мача, след като тимът реализира едва 2 тройки, Джоел Ембийд и Бен Симънс вкараха по 22 точки за домакините, които водят  с 2-0 в серията. 

Иначе в другия мач на Изток Ню Йорк изравни срещу Атланта на 1-1, печелейки втория мач със 101:92. Никс затегнаха защитата след почивката, като спечелиха последните две части с 57:37, а в последните 5 минути допуснаха едва 1 точка. 

Дерик Роуз вдъхнови домакините с 26 точки, а Джулиъс Рандъл се разигра след паузата, след като до нея имаше едва 2 точки. Сега обаче предстоят два двубоя в залата на Ястребите. 

На Запад Донован Мичъл се завърна след повече от месец отсъствие, а Юта изравни срещу Мемфис  за 1-1 след здраво надстрелване и победа със 141:129. Джа Морент наниза 47 точки за Гризлис, които намалиха изоставане от 22 точки през първото полувреме до 2 в третата част, но серия от 10:0 върна контрола на Джаз. 

Мичъл вкара 25 точки за победителите, а още шестима негови съотборници реализираха между 14 и 21. Юта вкара 19 тройки срещу само за 8 Мемфис, който обаче сега ще бъде домакин в два поредни двубоя.