Барселона срещу Анадолу Ефес ще бъде финалът в Евролигата през този сезон. Двата тима спечелиха полуфиналите в Кьолн и ще се изправят един срещу друг в неделя вечерта. 

И двата мача предложиха страхотна битка и драма до последно. Барса надви Олимпия Милано с 84:82. Каталунците изиграха силно първо полувреме и се откъснаха с 9 точки на почивката, но след нея италианците се развихраха и след серия от успешни стрелби отдалеч не само че заличиха пасива, но поведоха с 8 точки. 

30 секунди преди края резултатът бе равен – 82:82. Кевин Пънтър имаше отворена стрелба отдалеч за Олимпия, но я пропусна. Кори Хигинс овладя топката, напредна и наниза дълги 2 точки по-малко от секунда преди сирената за 84:82. Италианците имаха последен шанс, но не успяха за стигнат до триумфа. 

Никола Миротич вкара 21 точки за победителите, Ник Калатес добави 17, но обърна глезен и ще е аут за финала. Героят Кори Хигинс се отчете с 11 точки. 

В същото време Анадолу спечели с 89:86 срещу ЦСКА Москва. Победителите доминираха в продължение на 3 четвърти, като на моменти в третата водеха с 21 точки, а преди последната авансът им бе 16. 

Турският тим обаче отново допусна срив в четвъртия период и Уил Клайбърн, който вкара 26 точки, поведе Армейците към обрат. В последната минута преднината на Анадолу бе само точка. 

Клайбърн и Дарън Хилиърд пропуснаха при стрелби отдалеч, а след като Шейн Ларкин успя при един от своите два опита от наказателната линия, руският тим получи нов шанс. Клайбърн обаче пак не успя да вкара и така успехът остана за Ефес. Василие Мицич отбеляза 25 точки за успеха, а Сертач Шанлъ вкара 19.