Звездата на НБА и Филаделфия Джоел Ембийд падна лошо, а отборът му загуби от Вашингтон със 114:122 в плейофите на НБА. 

Сиксърс все още водят в серията с 3-1 успеха и ще бъдат домакини в следващия двубой, но са притеснени за състоянието на центъра, с когото са свързани надеждите на тима за пробив в елиминациите. 

Ембийд пострада още в първата четвърт, когато бе спрян от Робин Лопес, но загуби баланс във въздуха и падна тежко назад. Той успя да остане в мача и завърши първата четвърт, но след това напусна игра и не се върна, като днес предстои да му бъдат направени тестове, след като изпитва болки в коляното. 

Без лидера си Филаделфия загуби третата четвърт с 19:32 и така и не успя да навакса. Брадли Бийл вкара 27 точки за Уизърдс, а Ръсел Уестбрук се отчете с 12-ия трипъл-дабъл в кариерата си в плейофите с 19 точки, 21 борби и 14 асистенции. 

В същото време на Запад Юта спечели трети пореден мач срещу Мемфис, този път със 120:113. Джазмените ще могат да затворят серията в следващия двубой, в който ще бъдат домакини. 

Донован Мичъл реализира 30 точки за успеха, който отново не дойде лесно. Юта отвори двуцифрена разлика, но Гризлис започнаха последната четвърт със серия от 12:2, като в средата на периода домакините се доближиха до 104:106. Майк Конли обаче вкара две важни тройки, за да подпечата успеха.