ЛеБрон Джеймс регистрира един от най-големите провали в забележителната си кариера, след като ЛА Лейкърс отпадна от плейофите на НБА от Финикс с 2-4 победи. 

Оказва се, че това е първият случай в кариерата на Краля, в който той не успява да достигне до втория кръг на елиминациите, което неизменно е правил при всичките си 15 участия в заключителната фаза от сезона. 

Със своя баланс 14-0, ЛеБрон бе подгонил рекорда на Дерек Фишър и Робърт Ори, които преминаваха през първото препятствие в плейофите при всичките си 16 участия на този етап. 

„Неприятното бе, че ние така и не получихме възможност да бъдем здрави, за да покажем пълния си потенциал. През целия сезон ни липсваха играчи и така и не влязохме в ритъм. Разочаровани сме, но това  е положението. Финикс бе по-добрият тим, както през сезона, така и в серията. Статистиката не ме интересува. Важното е да сме здрави, за да сме силни през новия сезон. Сега ще имаме повече време за почивка и за възстановяване“ заяви Джеймс, който също пропусна 26 мача заради проблем с глезена.