Феноменален Кауай Ленърд спаси ЛА Клипърс от отпадане в плейофите на НБА и доведе нещата до решаващ 7-и сблъсък срещу Далас Маверикс. 

Крилото наниза фантастичните 45 точки при победата със 104:97, която направи резултата в серията 3-3. За 6-и път гостите спечелиха, като ключовият последен мач е в неделя в Калифорния. 

Първото полувреме бе оспорвано, като Далас водеше през по-голямата му част, като в средата на втората четвърт отвори разлика от 39:30. След това обаче, Кауай Ленърд се разигра и поведе калифорнийци, който наваксаха пасива и на почивката водеха с 48:45. 

Маверикс направиха обрат в третата четвърт, въпреки че в този период Кауай реализира 17 точки. Далас започна последната част с 4 точки аванс, но те бързо бяха заличени. Лука Дончич изпитваше трудности в нападение, а Ленърд бе просто неудържим. 

Той излезе на сцената при 90:88, когато първо вкара дълги 2 точки, след това наниза и тройка, за да дойде още един точен изстрел отдалеч, който вдигна разликата до 98:90, след като Лука Дончич бе успял да се разпише. 

Лапата успя в 18 от 25 изстрела от игра, като бе 5 от 9 отдалеч. Реджи Джаксън също се включи отлично за победителите с 25 точки, като в последните секунди реализира важни стрелби от наказателната линия. Пол Джордж добави 20 точки и 13 борби. 

Дончич вкара 29 за домакините, но последните 9 от тях дойдоха, след като двубоят на практика бе решен. Тим Хардуей помогна с 23, но Кристапс Порзингис остана само със 7, а и % на домакините падна до 41,6 в края срещу 47% за съперника.