Бруклин удари Милуоки със 115:107 и поведе с 1-0 в полуфиналната серия на Изток в плейофите на НБА, но загуби Джеймс Хардън поради контузия. 

Брадата напусна още в първите секунди с мускулен проблем в задната част на бедрото и притесни сериозно домакините. Предстоят тестове, но лошото е, че травмата е на същото място, което го накара да пропусне 20 мача от редовния сезон. 

В негово отсъствие Кевин Дюрант реализира 29 точки, Кайри Ървинг добави 25, а Блейк Грифин върна времето назад с 18 точки и 14 борби, за да могат Мрежите да вземат първия мач. 

Елените не успяха да се възползват от предимството си във физическо отнощение под коша и вкараха с 13 точки по-малко, отколкото обичайно бележат. Янис Антетокумпо реализира 34, но Милуоки отбеляза едва 6 тройки от 30 опита. 

Бруклин се откъсна в третата част, която спечели с 35:23 и поведе с 14 преди последните 12 минути. В тях домакините запазиха контрола и дръпнаха със 115:96, след което не вкараха нито точка в последните 3 минути и 40 секунди, но това не промени крайния изход.