Кауай Ленърд и Пол Джордж нанизаха по 31 точки, Маркъс Морис добави още 24, а ЛА Клипърс изравни на 2-2 срещу Юта след 118:104 във второто си домакинство в плейофите на НБА. 

Калифорнийци доминираха почти през цялото време, като поведоха още след първата четвърт с 30:13, а на почивката разликата стигна 24 точки. 

Кауай вдигна феновете на крака с мощна забивка пред Дерик Фейвърс в края на втората четвърт и изведнъж Клипърите изглеждат като фаворити за крайния успех. 

„В такъв мач трябва да бъдеш с правилната настройка. Получи се наистина добре, но пък веднага след това Джо Ингълс ни вкара тройка, така че трябва да се подобрим“ коментира Кауай в типичния си стил. 

В същото време и на Изток Атланта изравни на 2-2 срещу Филаделфия след 103:100. Ястребите губеха с 18 точки във втората четвърт и с 13 на почивката, но изиграха отлично второ полувреме. 

Трей Йънг вкара 25 точки, а домакините бяха улеснени и от Джоел Ембийд, който завърши с 4 от 20 при стрелбата от игра, пропускайки всичките си 12 опита през второто полувреме, включително и поднасяне 9 секунди преди края, при което ако бе вкарал щеше да даде аванс на отбора си. 

„Просто днес усещах, че не съм в добро състояние“ заяви Ембийд, който играе с разкъсване на менискуса. С пропуските си той подобри рекорда на Майкъл Джордън от 11 поредни за едно полувреме в плейофите в мач срещу Маями през 1997-а.