Eпичен мач на Кевин Дюрант помогна на наранения Бруклин да победи Милуоки със 114:108 и да поведе с 3-2 в серията. 

Без Кайри Ървинг, но със завърналия се Джеймс Хардън, който отбеляза едва 5 точки, Дюрант взе нещата в ръцете си и се отчете с 49 точки, 17 борби и 10 асистенции, за да стане първият с поне 45-15-10 в плейофен мач. 

„Знам, че мога да бележа и да правя от всичко по малко, но със сигурност не бих могъл да се справя без помощта на момчетата“ заяви Дюрант след мача, който не започна никак добре за домакините. 

Серия пропуски на Брадата и силна игра на Елените им помогна да поведат с 29:15 след първата четвърт, а на почивката разликата бе 16. Преломът настъпи в последните минути на третата част, когато разликата стигна 17 точки, но серия от 16:6 за домакините ги върна в двубоя. 

Още в началото на последната четвърт разликата бе заличена, като Дюрант наниза 20 точки в последния период, включително и тройка за 109:105 50 секунди преди края, която до голяма степен се оказа и решаваща. 

Все пак след забивка на Брук Лопес и пропуск на Дюрант, гостите получиха шанс, но лошо подаване към Янис Антетокумпо, завършил с 34 точки, доведе до грешка и домакините затвориха мача от наказателната линия. 

Дюрант успя в 16 от 23 стрелби от игра, като бе 13 от 16 от наказателната линия и игра през всичките 48 минути. Отлично включване от пейката имаше ветерана Джеф Грийн, помогна за успеха с 27 точки, от които 7 тройки. Елените ще бъдат домакини в мач №6, но могат да съжаляват, че не спечелиха този двубой, след като имаха предимство в правоъгълника от 52-32 точки.