Серията на Финикс от 9 поредни успеха в плейофите на НБА най-после приключи, а този път и завръщането на Крис Пол не помогна. 

ЛА Клипърс победи Слънцата със 106:92 в първото от двете си поредни домакинства и намали изоставането си във финала на конференцията на 1-2 успеха. 

Пол Джордж отбеляза 27 точки за триумфа, а добави и 15 борби и 8 асистенции, а калифорнийци се откъснаха в третата част, която спечелиха с 34:21 и запазиха контрола в последната. Кауай Ленърд отново липсваше, но тимът показа, че е готов  за нови подвизи. 

Джордж се реваншира за предишния двубой, когато пропусна два наказателни изстрела в края и поведе отбора си към победа. Реджи Джаксън добави още 23 точки за триумфа, а Ивица Зубац се отчете с 15 и 16 борби. 

Крис Пол се отчете с 15 точки и 12 асистенции за Финикс, след като не игра в предишните два мача, след като влезе в протокола за Ковид 19. Стрелбата му обаче бе едва 5 от 19, а и Девин Букър нямаше ден – 5 от 21 и едва 15 точки. Общата успеваемост на Сънс бе 39% от игра срещу 45% за победителите. 

„Знаехме, че трябва да отговорим на тяхната агресивност и борбеност и го направихме. Не може съперникът да играе по-здраво от нас. Сега е необходимо да действаме така и в следващия двубой“ заяви Джордж.