Баскетболистите на Милуоки отговориха подобаващо след загубата си в първия мач и сразиха Атланта със 125:91 във второто си домакинство от финала на Изток в плейофите на НБА. При 1-1 серията се мести в щата Джорджия за следващите два мача. 

Елените показаха голямо желание и силна защита още от началото и не оставиха съмнение в превъзходството си. Янис Антетокумпо вкара 25 точки, а Джру Холидей добави още 22 за успеха. 

Домакините започнаха силно, като още в първата част вкараха 7 тройки. Те водеха с 6 точки след нея, след което решиха всичко във втората. Серия от 20:0 в тяхна полза вдигна разликата и за Ястребите нямаше връщане назад, след като преднината скочи до 77:45 на почивката, а периодът бе спечелен с 43:17. 

Елените успяха в 64,6% от стрелбите си за първите две части и доминираха тотално с 20:5 точки от бърза атака, 38:14 в правоъгълника и 22:10 при точките от втори шанс. След това бе ясно, че връщане за Атланта няма. 

Разликата стигна 40 в края на третия период, като и двамата треньори извадиха рано титулярите си от сблъсъка и в последната четвърт играха резервите. Трей Йънг остана едва с 15 точки за Атланта и направи цели 9 грешки.