Плейофите в НБА са на път да претърпят нов обрат, след като суперзвездата Янис Антетокумпо получи контузия в коляното, а Атланта отнесе Милуоки със 110:88 и изравни в серията на 2-2, макар и да игра без Трей Йънг. 

Лидерът на Ястребите пропусна мача заради проблем в глезена, след като в предишния мач стъпи неволно върху крака на един от съдиите. В негово отсъствие обаче, ветеранът Лу Уилямс напомни за себе си с 21 точки, а Богдан Богданович вкара 20. 

Елените страдаха сериозно в сблъсъка, след като да почивката вкараха едва 38 точки и губеха с 13 след първите 2 части. В средата на третата те окончателно изтръпнаха, макар и да намалиха пасива си на 8. Коляното на Янис се обърна неприятно при една защита срещу Клинт Капела и той падна на земята. 

Гръцкия чудак остана на земята известно време, след което се отправи накуцвайки към съблекалнята. Първоначално от отбора обявиха, че става въпрос за разтежение на коляното, като предстоят нови тестове, за да се установи доколко травмата е сериозна. 

„Ще видим как той ще се чувства утре. Ще му бъдат направени изследвания, но така или иначе имаме силен отбор и трябва да се справим“ заяви треньорът Майк Будънхолзър. 

Без ключовата си фигура Милуоки допусна 8:25 в оставащите минути до края на периода и оттам нататък нямаше връщане назад, след като разликата  скочи до 25 точки. Мач №5 ще бъде в залата на Елените.