Баскетболистите на Милуоки са само на победа от големия финал в НБА, след като спечелиха със 123:112 срещу Атланта и дръпнаха с 3-2 в серията. 

Макар и да играха без лидера си Янис Антетокумпо, пропуснал двубоя заради проблем в лявото коляно, Елените не изоставаха нито веднъж по пътя към успеха. Трей Йънг пропусна мача за Ястребите, което бе голям проблем за тях. 

Четирима играчи завършиха поне с по 22 точки, като Брук Лопес наниза 33 и направи серия мощни забивки, Крис Мидълтън добави 26, Джру Холидей се отчете с 25 и 13 асистенции, а започналият на мястото на Янис – Боби Портис вкара 22. 

Домакините нямаха ден в стрелбата отдалеч и реализираха само 9 тройки, но доминираха в правоъгълника с 66-36 точки. Те поведоха с 32:12 още в първата четвърт и след  това запазиха контрола, въпреки че разликата падна до 65:59 в началото на третия период. 

Много бързо разликата стана двуцифрена отново след серия от 8:2, а в последната част преднината стигна 18 точки при 101:83 и след това не падна под 10. Богдан Богданович вкара 28 за Ястребите, които ще бъдат домакини в следващия двубой, в който има голяма вероятност Трей Йънг да бъде на линия.