Крис Пол поведе Финикс към силен старт на финалната серия в НБА, след като наниза 32 точки и направи 9 асистенции за успеха над Милуоки със 118:105. 

Янис Антетокумпо се завърна за Елените след контузия и се отчете с 20 точки и 17 борби, но тимът му не бе ефективен и изоставаше почти през целия мач. 

Слънцата дръпнаха с 8 точки на почивката, а в третата част Пол взе нещата в ръцете си, като реализира 16 и след 8 поред вдигна преднината до 88:68 2 минути преди края на периода. 

„Целият сезон чакахме тези моменти. Сега ще продължим да играем здраво. Това бе само един мач и трябва да останем концентрирани“ коментира 36-годишният Пол, чийто тим ще бъде домакин и в мач №2 в петък рано сутринта. 

Защитата на Милуоки бе безпомощна при действията на пик енд рол на Пол и съотборниците му. Разликата все пак падна до 101:94 в средата на последната част, но домакините приключиха всичко след серия от 13:6. 

Давин Букър реализира 27 точки за победителите, а ДеАндре Ейтън добави 22 и 19 борби. За Милуоки Крис Мидълтън вкара 29, но стрелбата му бе едва 12 от 26. Джру Холидей не бе ефективен, а и в правоъгълника Милуоки нямаше предимство.