Баскетболистите на САЩ загубиха и втората си контрола преди Олимпийски игри, след като паднаха и от Австралия, този път с 83:91. 

Преди два дни фаворитите за златото в Токио отстъпиха пред Нигерия, а сега макар и да играха по-добре, допуснаха ново поражение, сега и от силния тим на Кенгурата. 

„Този път се справихме много по-добре. Все пак сме заедно от съвсем малко време и има много неща, за които да помислим“ заяви треньорът Грег Попович. 

Деймиън Лилард отбеляза 22 точки за американците, Кевин Дюрант добави 17, а тимът водеше с 9 точки на почивката. След нея обаче, австралийците се разиграха, като в последната част Пати Милс вкара 10 от своите 22 точки, за да бъде в основата на обрата. Джо Ингълс добади още 17. 

Голямото предимство на гостите бе в правоъгълника, където те доминираха с 44:24 точки и това със сигурност е сериозен проблем в играта на американците. В края домакините пропуснаха серия отворени стрелби, в това число и еърбол на Джейсън Тейтъм при 5 точки изоставане  минута преди края.