Баскетболистите на САЩ завършиха с победа контролните си мачове преди Олимпиадата, след като надвиха един от основните си конкуренти на Игрите в Токио. 

В Лас Вегас американците победиха Испания с 83:76, макар че отново не бяха убедителни. Те завършиха подготвителните мачове с баланс 2-2 и оставиха доста съмнения сред феновете си. 

Деймиън Лилард отбеляза 19 точки за победителите, които губеха с 9 през първото полувреме, но след паузата стигнаха до триумфа след серия от 23:6. Кевин Дюрант се отчете с 14, а Келдън Джонсън, който дойде в тима след напускането на Кевин Лав, се отчете с 15. Рики Рубио вкара 23 за Испания. 

„Мисля, че от ден на ден ставаме по-добри“ заяви треньорът Грег Попович, чийто тим ще започне борбата си на Олимпиадата с мач срещу Франция в неделя и въпреки колебанията остава основен фаворит за титлата. 

Зак ЛаВин вкара всичките си 13 точки в последната четвърт и американците все пак ще отидат в добро настроение в Токио, но и ще имат едно на ум, че не всичко в отбора е на ниво.