Сигурно си мислите, че днес американският NBA е на върха на своите възможности, но ще ви разочароваме. Истината е, че както много други спортни дисциплини, трябва да изчакаме  значително, за да можем спокойно да изчислим кои отбори наистина бяха позиционирани на върха. Практически същото се случи и във Формула 1, докато днес всички се любуват на Хамилтън, едно поколение не може да забрави надпреварите на Сена, Прост и Шумахер. Разбира се, тук темата е насочена към баскетбола и както се досещаме, винаги има поне един бранд, който с голямо удоволствие приема и интересните спортни прогнози. Говорим за Efirbet и Sesame ревюто, което много точно показва, че този спорт изобщо не е непознат на аудиторията. Без да губим повече време, нека покажем кои бяха рекордьорите на всички времена в американската лига. 

Philadelphia  76-ers

Ако никога не сте гледали на какво е способен Уилт Чембърлейн, веднага отворете YouTube и се запознайте с този магьосник. През сезон 1966-1967, той и компанията от звезди като Били Кънингам и Шер Уокър имаха честта да накарат феновете да остават без думи. Всяка вечер от магическия сезон ще открием, че почитателите от Филаделфия сядаха пред екраните, за да видят кой нещастник ще се изправи срещу тях. И до голяма степен бяха прави, първите 46 игри нямаха никакви проблеми, но в последствие ще добавят изненадващи 4 загуби. До края на сезона ще имат 68 победи и 13 загуби. Чембърлейн е звездата на отбора  със среден актив от 24 точки и поне 8 асистенции в нападение, както и 20 рибаунда на игра. И като се замислим, че това е само началото.

Chicago Bulls - 1996-1997

Една година по-рано биковете поставят рекорд в историята на НБА и на следващата година го подобряват, след като завършват с 69 победи и 13 загуби. Както се досещаме, титлите също не са малко, но най-голям победител по това време е Майкъл Джордан, който си тръгва с 5-я трофей. Златните момчета на Чикаго бяха водени от Фил Джаксън, който имаше някои не толкова традиционни умения, но пък всичко е позволено на терена, след като така или иначе дава резултат. Легендата разказва, че треньорът е водил момчетата дори на медитация, следователно тук имаме намеса и на висши сили. Едва ли има нужда да разказваме какво точно се случва на терена. 

Los Angeles Lakers 1971-1972

Каквото и да си говорим, отборът на ангелите винаги минава през някои трудности. Интересното е, че тук винаги има някои интересен трансфер и няма как да не останем изненадани. На линията застават Уилт Чембърлейн и Джери Уест, които бързо влизат в една спортна симбиоза, за да доставят и крайния резултат от 69 победи и 13 загуби. По същото време и много от феновете не са очаровани от миналия сезон - те са готови да се откажат от присъствието си на стадиона. Бързото разместване на редиците носи и резултати, които не можем да не споменем - 33 последователни победи в един сезон не могат да се смятат за нещо малко. 

Chicago Bulls 1995-1996 

Спокойно, не се повтаряме, просто биковете винаги имат какво да предложат и точно тук се твърди, че имаме един от най-добрите отбори изобщо в историята на американската асоциация. Активът от 72 победи  и 10 загуби може да се смята за недостижимо постижение, не и преди да открием толкова златен отбор. Тук приказката завършва с всички възможни успехи, включително и трофей, който няма как да не бъде почетен. Джордан отново е на висота, но компания правят Скоти Пипън, Денис Родман и още много други. Залата на славата ги зове, а Фил Джаксън остава като един от най-добрите треньори в историята на този спорт. 

2015-2016 Golden State Warriors

Войните наистина изненадаха аудиторията и дори се доближиха до рекорда на биковете, но с една  голяма  подробност, не успяха да вземат трофея, което ги поставя на второ място и старата бригада може да бъде все още спокойна. Стеф Къри и Клей Томпсън успяха да покажат, че стартът на сезона ще бъде доста интересен. 24-те победи в сезона бяха обещаващи, но в последствие сте превърнаха в още 54 последователни победи от домакинства, превръщайки залата в една непобедима крепост. На финалът на тази приказка Стеф Къри получи правото да се смята за най-ценен играч в лигата, като гласуването остана напълно анонимно - разбирайте, че мнозина са го определили като майстор на този спорт. 

Очевидно е, че все още има отбори, които могат да запалят тръпката от играта, но нека не забравяме, че ветераните все още не са победени и спокойно ще наблюдаваме следващия сезон с изненади.