Макар и баскетболът да не е е един от най-гледаните спортове в страната - за съжаление родната лига се превърна повече в бутиков спорт, отколкото в масов, има първенства и лиги, които не могат да останат без зрителски интерес. Разбира се, говорим за добре познатата NBA лига и изненадите, които винаги дебнат зад всеки ъгъл. Нека не забравяме, че редица букмейкъри като Бетуей предлагат доста добри ставки, както е посочено в ревюто тук - Betway и все пак напомняме, че брандът има лиценз за Европа от Малта и е в процес за взимане на такъв и от България. Това означава, че скоро конкуренцията и по-добрите промоционални условия ще се подобрят значително. До тогава искаме да обърнем внимание на един много важен спор, който винаги се води между феновете - кой е най-добрият отбор на всички времена, точно по тази причина ще разгледаме цели 5 предложения, с които винаги да започнете любимия си спорт.

Boston Celtics 1985-1986

Може би някои от вас си спомнят този сезон, а други гледат старите записи, но тогава всички очакваха да видят един финал - Бостън срещу Лос Анджелис. Всички мечтаеха за един невероятен реванш, а и шансовете не бяха никак лоши - за сезона Бостън инкасира около 67 победи и 15 загуби - рекорд, както и да го погледнем, но за жалост финалът беше променен. Вместо тях пристигнаха Ракетите и се оказа, че битката няма да е толкова трудна. Все пак в редиците на Бостън присъстваха играчи като Лари Бърд, Денис Джонсън и Робърт Париш, а те нямаше да се приберат без трофей. 

Los Angeles Lakers 1986-1987

Една година по-късно играчите на Лос Анджелис побързаха да поправят грешката и бързо влязоха на скорост. Техният заклет враг е взел титлата една година по-рано, следователно сега беше времето за изкупление. Този път те инкасираха 65 победи и бяха повече от подготвени за плейофите. Г-н Меджик Джонсън, Джейм Уорти и Кариим Абдул-Джабар бяха готови за чудеса. За капак на всичко, Бостън бяха от другата страна и нямаха нищо против за още един трофей, но това не се случи. Враждата стана само по-сериозна. Ангелите си тръгнаха с един трофей.

Detroit Pistons 1988-1989

Сигурно си мислите, че буталата са направили чудо в този сезон, но професионалистите си спомнят, че този отбор се наричаше бригадата на лошите момчета и се славеше със своята желязна защита. По това време никой дори не ги смята за потенциални претенденти за титлата, докато нещата не се промениха. Никой не ги харесваше заради мръсните им игрички и някои по-агресивни изпълнения, но докато се играе по правилата, няма шанс да се изгуби. Исая Томас направи чудото и добави трофей във витрината на Детройт. 

Golden State Warriors 2016-2017

Не можем да говорим само за отбори от миналото, съвременните тимове също имат какво да кажат по темата. Войните успяха не само да изненадат своите фенове, но и да подпишат с един от най-добрите играчи от миналия сезон - Кевин Дюрант. В комбинация със Стеф Къри, Клей Томпсън и още много други таланти, тук вече не говорихме за баскетбол, а за  едно люто и диво сражение, носещо 67 победи в редовния сезон. 

Chicago Bulls 1995-1996

Едва ли има човек, който да не знае подвизите на биковете, а и е нормално, все пак те бяха в полезрението на няколко поколения, Майкъл Джордан и до днес продължава да се смята за един от майсторите на този спорт, а към това не трябва да забравяме, че говорим и за един от най-добрите отбори, които някога са се състезавали. Рекордът им по това време е 72 победи и мнозина очакваха, че ще остане във вечността, но войните направиха същото през 2016 г., единственият им пропуск беше взимането на трофея, което биковете изпълниха като закана.