Лука Дончич отново бе висота, а Словения постигна втората си победа в баскетболния турнир в Токио, след като срази домакините от Япония със 116:81. 

Суперзвездата на Далас Маверикс и НБА се отчете с 25 точки, 7 борби и 7 асистенции, а Зоран Драгич добави 24 точки за убедителния триумф. 

Руи Хачимура вкара 34 за домакините, които бяха сравнително равностойни след първите 3 части и губеха само с 64:78 след 30 минути баскетбол, но в последната европейците пометоха опонента с 36:17, за да затвърдят успеха. 

Словенците са сигурни участници в следващата фаза, а към тях се присъедини и тима на Испания, който в другия мач от група С победи Аржентина с 81:71. 

Южноамериканците започнаха силно и поведоха с 12:3, но иберийците бързо ги настигнаха, а след като малко преди края на третата четвърт успяха и да се откъснат с 60:47, контролираха нещата в последната част. Разликата скочи до 72:56 и всичко бе ясно. 

Рики Рубио отново бе страхотен за победителите с 26 точки и 5 от 6 стрелба от тройката, а добави и 5 борби и 4 асистенции. Николас Лапровитола вкара 27 за Аржентина, но голямата разлика дойде при стрелбата от игра, след като испанците вкараха  53%, а техните съперници само 43%.

В последните мачове от групата Словения и Испания ще определят победителя, а Аржентина се нуждае от убедителен триумф над Япония, за да има шанс да продължи напред.