ЛА Лейкърс отговори бързо на разочарованието от последния сезон и постигна споразумение за привличането на Ръсел Уестбрук. 

Гардът на Вашингтон Уизърдс ще се присъедини към ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис и трябва да помогне Езерняците да се върнат на върха в НБА. 

Сделката бе договорена в нощта на Драфта, като столичния тим ще получи в замяна Кайл Кузма, Кентевиъс Колдуел-Поуп, Монтрез Херъл и избор №22 от тазгодишния Драфт. Лейкърс взима още бъдещи избори от 2-ия кръг през 2024 и 2028. 

Уестбрук, който ще навърши 33 през ноември, 4 пъти в кариерата си записва средно трипъл-дабъл през сезона, включително и през последната кампания. Той вече се сбогува с Уизърдс, макар че официално споразумението ще бъде обявено на 6 август, когато ще стане ясен таванът на заплатите. 

Езерняците обаче се превръщат в основен претендент за титлата, заедно с Бруклин Нетс. Все пак обаче, около трите суперзвезди те ще трябва да добавят и прилични помощни играчи. 

Иначе както се очакваше Детройт Пистънс избра под №1 от Драфта тази нощ атлетичния гард Кейд Кънингам. Като втори избор Хюстън взе стрелеца Джейлън Грийн, а като трети избор Кливланд привлече центъра Еван Мобли. Торонто се подсили с крилото Скоти Барнс под №4, а Орландо избра Джейлън Съгс под №5, който бе спряган за доста по-висок избор.