Периодът за сделки и преговори със свободните агенти в НБА започна и нещата бързо започнаха да се напасват. 

Така от ЛА Лейкърс обявиха, че привличат обратно четирима бивши свои играчи с договори само за една кампания, след като преди това се договориха за идването на Ръсел Уестбрук. 

Това са опитните Дуайт Хауърд, Тревър Ариза, Уейн Елингтън и Кент Бейзмор, но въпреки това Езерняците имат да попълват още 7 места  в състава си за новия сезон. 

Те губят още и Алекс Карузо, който предпочете оферта от Чикаго на стойност 37 милиона долара за 4 сезона и освен ЛеБрон, Дейвис и Уестбрук, договор с отбора има още единествено Марк Гасол. 

Иначе Крис Пол се договори да остане във Финикс за 4 сезона срещу 120 милиона долара. Ветеранът изведе Слънцата до финал в Лигата и макар и на 36 години получи огромен контракт. 

Както се очакваше Маями се договори за привличането на Кайл Лаури за 3 години срещу 90 милиона, а освен  това лидерът на тима Джими Бътлър ще преподпише контракта си и ще получи 184 милиона за 4 сезона. 

Нови контракти ще задържат Майк Конли в Юта и Норман Пауъл в Портланд, а Чикаго ще привлече и Лонзо Бол от Пеликанс, чийто контракт ще е за 4 години и ще бъде на стойност 85 милиона. Ню Орлиийнс получава в замяна Томаш Саторански, Гарет Темпъл и избор от драфта и това определено е интересна сделка за Биковете. 

Ню Йорк задържа Дерик Роуз за 3 сезона срещу 43 милиона долара, а ще добави към състава си и Еван Фурние. Блейк Грифин остава в Бруклин, Тим Хардуей-младши ще продължи да носи екипа на Далас, а шампионите от Милуоки си връщат Боби Портис за 2 сезона срещу 9 милиона. 

Очаква се да се види какво ще се случи с Кауай Ленърд, който отказа опцията си да остане в ЛА Клипърс, но все пак се очаква да подпише нов контракт с тима, въпреки че ще пропусне немалка част от предстоящия сезон заради операция на коляното.