Една от най-големите звезди в НБА Кауай Ленърд официално подписа нов договор с Лос Анджелис Клипърс и ще остане при калифорнийци през следващите 4 сезона. 

Контрактът е на стойност 176,3 милиона долара, като последната година от него все пак е опция за играча, носещ прякол "Лапата" заради огромните си ръце. 

30-годишният Ленърд ще пропусне доста сериозна част от новия сезон заради операция на коляното, но въпреки това надеждите са, че с неговото оставане Клипърите ще останат сериозна сила в Западната конференция. 

Той записа по 24,8 точки, 6,5 борби и 5,2 асистенции средно през редовния сезон, а в плейофите покачи показателите си до 30,4 точки на двубой, но получената травма в серията с Юта приключи по-рано кампанията за него. 

Все пак Кауай е поредната звезда, който преподписа огромен  договор с отбора, за който е играл последно, като последва Стеф Къри (215 милиона за 4 години с Уориърс), Кевин Дюрант (198 милиона за 4 години с Бруклин) и Лука Дончич и Трей Йънг (по 207 милиона за 5 години с Маверикс и Хоукс).