Баскетболистите на Левски отпаднаха от квалификациите за влизане в групите на Шампионската лига на ФИБА след тежка загуба от украинския Прометей с 56:96. 

В столичната „Арена Армеец”, където се играят мачовете от група D, българският шампион не успя по никакъв начин да се противопостави на съперника и в една от четвъртите едва не остана без точка. 

Без нито един чужденец и без контузения Христо Захариев, домакините стартираха силно и след първата част отвориха отлична разлика от 27:15 след серия добри атаки и точни стрелби отдалеч. 

След това дойде кошмарът. Съперникът затегна защитата си, предизвиквайки серия грешки при Сините, след което вкара невероятните 33 поредни точки! Левски бе на път да остане без точка във втората част, когато със сирената Венци Петков отбеляза тройка за 30:48. 

В третата четвърт ситуацията не се промени, като резултатът в нея бе подобен – 26:8 за Прометей. След това двубоят се доиграваше. 

Украинците тотално спечелиха борбата с 54-29, като предизвикаха и 20 грешки. Левски пък вкара едва 31% от стрелбите срещу 49% за съперника и логично напусна надпреварата още след първия си мач.