Александър Везенков започна много силно сезона в баскетболната Евролига, след като се отчете с 16 точки при успеха на Олимпиакос над Баскония със 75:50. 

Гръцкият тим нямаше никакви проблеми, за да стигне до триумфа, а българският национал вдъхнови своя състав с отлична първа четвърт. 

За първите 10 минути Везенков се отчете с 12 точки, 2 борби и 2 откраднати топки, за да помогне на отбора си да дръпне с 28:13. Той вкара тройка със сирената за край на периода, а във втората част отборът му продължи да контролира мача и се откъсна с 47:22 на почивката. 

При приключила интрига през второто полувреме се получи по-равностоен сблъсък, като Везенков добави още 4 точки. За 22:31 минути на паркета той реализира 6 от 11 стрелби от игра, 3 от 5 наказателни изстрела и добави 3 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки и 3 пъти бе фаулиран, като приключи с коефициент на полезност от 16. 

Крилото бе най-резултатен за победителите, а с двуцифрен актив приключиха още Мустафа Фал – 11 точки и Костас Слукас – 10. Олимпиакос направи 20 асистенции и едва 6 грешки, за да се наложи по категоричен начин.