Александър Везенков отново бе страхотен и бе в основата на победата на Олимпиакос над Реал Мадрид със 74:68 във 2-ия кръг на Евролигата. 

За 31 минути и половина българинът се отчете с дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби, от които 5 в нападение и бе най-резултатният и най-добрият за своя отбор. 

Везенков вкара едва 1 опит от 7 изстрела отдалеч, но за 2 точки вкара 5 от 6, включително реализира и в последните секунди, когато при 3 точки аванс атакува и топката се докосна до таблото, преди да бъде блокирана. 

Той направи само една грешка и завърши с коефициент на полезност от 18, а тимът му спечели и втория си мач за сезона в турнира, при това срещу един от грандовете. 

Тайлър Дорси добави 12 точки за триумфа, а Костас Папаниколау и Костас Слукас добавиха по 9. Домакините изковаха триумфа в последната четвърт, когато след серия от 14:3 поведоха със 70:59 и докрая запазиха преднината си. 

Олимпиакос е един от 6-те тима, които нямат загуба до момента, като се присъедини към Барселона, Олимпия Милано, АСВЕЛ, Монако и Зенит.