Суперзвездата на НБА и Бруклин Нетс Кайри Ървинг няма да играе и да тренира, докато не спази задължителната ваксинация срещу Ковид 19, обявиха Мрежите.  
 
До момента гардът категорично отказва да се имунизира и с това предизвика сериозни проблеми на организацията, която обаче най-накрая взе решение, как да процедира.  
 
„Кайри направи своя личен избор, който ние уважаваме. Този избор обаче, ограничава възможността той да бъде пълноценна част от нашия тим и ние няма да разрешим на наш член да участва периодично. Химия в един тим се създава, когато се работи усърдно и всички са отдадени в постигането на голямата цел, която за нас не се е променила и остава спечелването на титлата” заяви генералният мениджър Шон Маркс.  
 
Правилата на град Ню Йорк изискват поне първа доза от ваксината срещу Ковид 19, за да може въпросният човек да влиза в спортни зали, сред които са „Барклейс Сентър” и „Медисън Скуеър Гардън”, където играят Бруклин и Ню Йорк Никс.  
 
При това положение бъдещето на Ървинг, който е един от най-добрите гардове в Лигата, остава неясно. От Бруклин все пак обявиха, че когато всички условия бъдат спазени, той ще бъде приет обратно. 

Така или иначе обаче, с Кевин Дюрант и Джеймс Хардън обаче, Нетс със сигурност остават сред основните претенденти за титлата. Сезонът стартира на 19 октомври.