От ЛА Лейкърс очаквано замазаха скандала между Антъни Дейвис и Дуайт Хауърд при загубата от Финикс със 105:115 рано тази сутрин. 

Двамата почти се сбиха във втората четвърт, след като влязоха в разгорещен спор и трябваше да бъдат укротени от съотборниците си, след като започнаха да се дърпат и бутат. 

Езерняците допуснаха изоставане от 32 точки в третата четвърт и загубиха и втория си двубой през сезона, което очевидно увеличава напрежението в отбора. 

„Когато ти сритат задника, подобни разговори стават доста емоционални. Момчетата се обичат и говорят помежду си и подобни неща се случват понякога. За мен е важно, че на тях им пука“ заяви треньорът Франк Вогъл. 

„Просто не бяхме съгласни с нещо на паркета. Не е приятно да губиш, но сме големи хора и понякога става така. Поговорихме си в съблекалнята и всичко е наред. Той е мой съотборник и мой брат“ заяви Хауърд. 

„Всичко е наред. Обсъдихме случилото се и то оставихме зад гърба си“ добави Дейвис, който завърши с 22 точки и 14 борби. 

Крис Пол поведе Слънцата към първата им победа, като завърши с 23 точки и 14 асистенции. Той стана първият играч в историята, минал границата от 20 000 точки и 10 000 паса, като в моменат е 5-и по подавания с 10 299, но скоро ще изпревари Марк Джаксън – 10 334 и Стив Неш – 10 335.