Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс едва не отнесе здрав пердах и почти предизвика меле при победата на ЛА Лейкърс над Детройт със 121:116. 

В началото на третата четвърт Краля се бореше за позиция с Айзея Стюърт, когато се ядоса от твърдите действия на съперника и го удари здраво в лицето с ръка. 

Стюърт получи аркада и опита да докопа ЛеБрон със стичаща се по лицето кръв. Той на няколко пъти едва бе удържан, за да стигне до Джеймс, като в една от ситуациите блъсна на пода човек от Езерняците. 

В крайна сметка с общите усилия на съдиите, играчите и хората от отборите до сериозно сбиване не се стигна, въпреки че ако баскетболистът на Детройт бе достигнал до ЛеБрон, определено на Краля щеше да му се случи нещо неприятно. Толкова вбесен изглеждаше Стюърт, който след мача трябваше да получи 5 шева на раната. 

Джеймс логично бе изгонен за грубо нарушение от втора степен, а това сполетя естествено и съперника му, който вероятно ще отнесе глоба и по-сериозно наказание. Това бе едва вторият случай в кариерата на ЛеБрон, в който той е отстранен. 

„Всеки знае, че ЛеБрон не е мръсен играч. Още в момента, в който го удари осъзна, че е сбъркал и бе ясно, че не искал да го стори“ опита се да защити съотборника си Антъни Дейвис. 

Случилото се обаче сякаш помогна на гостите, заличиха пасив от 17 точки и стигнаха до успеха след 37:17 в последния период. Дейвис завърши с 30 точки и 10 борби, а Ръсел Уестбрук добави 26, 10 асистенции и 9 борби, за да може отборът да подобри баланса си до 9-9. Трипъл-дабъл на новобранец №1 Кейд Кънингам от 13-12-10 не стигната на Буталата. 

Останалите резултати: ЛА Клипърс – Далас 97:91 (Лука Дончич пропусна трети пореден мач), Чикаго – Ню Йорк 109:103, Финикс – Денвър 126:97 (12-а поредна победа за Сънс), Голдън Стейт – Торонто 119:104.