Мъжкия национален отбор по баскетбол на България загуби и втория си мач от световните квалификации, след като отстъпи пред Босна и Херцеговина със 75:85 в Ботевград. 

Съперникът показа повече класа и бе по-постоянен в играта си, а някои избухвания на нашите не бяха достатъчни за нещо повече от достойно поражение, въпреки че се бореха здраво и до последно. 

Началото бе сравнително равностойно, но след 6:6 гостите успяха да отворят разлика, която достигна 10 точки при 18:8, залагайки предимно на игра на изолация под коша. 

Босненците играеха здраво и в защита, пазейки много добре и по периферията. Все пак нашите се поокопитиха и след една късметлийска тройка на Венци Петков с табло със сирената за край на първата част намалиха пасива до со 19:25. 

Две поредни тройки и добавка на Сашо Янев приближиха България до 29:31 в началото на втората част, а след тройка на Станимир Маринов дори поведоха с 34:33. Класата на босненците обаче си каза думата, Джанан Муса се разигра и на почивката гостите все пак водеха с 50:42. 

В третата част обаче гостите продължиха да играят много здраво в защита и по-добре в атака, успявайки да вдигнат разликата до 69:50 и на практика до голяма степен да решат всичко, въпреки че преди последната част изоставането бе от 55:69. 

В нея нашите стопиха пасива до 70:76 2:43 преди края и това върна надеждите на България. Джон Робърсън обаче проби и поднесе за лесни 2 точки, което спря устрема на домакините и Босна спокойно затвори мача. 

Чавдар Костов вкара 13 точки за България, а Данчо Минчев и Станимир Маринов добавиха съответно 12 и 11. За Босна Миралем Халилович се отчете с 21 при 8 от 12 от игра, а освен това помогна с 6 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки. Звездата Джанан Муса добави 17 за 17 минути, а Емир Сюлейманович реализира 14. 

Така в групата Литва и Босна имат по 2 победи, а Чехия и България по 2 загуби. В края на февруари са двата мача срещу чехите, които ще решат дали националите ще успеят да преодолеят групата и да стигнат до следващия етап от квалификациите.