Александър Везенков изигра великолепен мач, за да изведе Олимпиакос до победа над Уникс с 87:84 след продължевие в 13-ия кръг на Евролигата. 

Българинът завърши с 22 точки, при стрелба от игра 6 от 10, вкара и 7-те си опита от наказателната линия, а освен това добави 7 борби, 3 асистенции, 5 откраднати топки, 1 чадър и 5 пъти бе фаулиран, за да приключи с коефициент на полезност от 36. 

Логично той бе избран за играч на двубоя, който бе невероятно оспорван. Везенков вкара и ключова тройка от ъгъла 30 секунди преди края, за да направи предимството на отбора си от 5 точки. 

Айзея Кенън върна обаче трите точки за домакините, а след като Костас Слукас пропусна един наказателен изстрел, руският тим получи последна възможност и Марио Хезоня имаше приличен шанс да изравни, но пропусна и така серията от 4 поредни победи на Уникс приключи. 

В същото време Олимпиакос спечели второ поредно гостуване и триумфира за 6-и път в последните си 8 мача, за да подобри баланса си до 9-4 и да остане в челото на класирането. Уникс е със 7-6 и също се справя добре.