Точно преди 2 години на 26 януари 2020-а си отиде един от най-великите спортисти в историята – Коби Брайънт. 

Баскетболистът загина при катастрофа с хеликоптер, заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още 7 души. 

Не са много хората, които са успели да променят своя спорт, но Коби бе един от тези, които успяха да го направят, благодарение на изумителния си характ, желание за победа и умения. 

„Ти носиш отговорност за това как ще те запомнят хората. Ако се справиш както трябва, тогава ще бъдеш запомнен. Така че, оставяй всичко на паркета всеки път. Направи така, че играта да е по-добра след теб. И когато дойде време да си тръгнеш, тогава ще оставиш легенда след себе си“ каза Брайънт през 2017-а. 

И той със сигурност го направи. Остави легенда, благодарение на вдъхновението, което носеше и на това, че накара толкова толкова много деца да се запалят по баскетбола и да го обикнат. 

„Не е важно, че съм се провалил днес. Със сигурност ще науча нещо от провала и ще опитам отново“. 

„Най-големият страх, с който се срещаме, сме самите ние“. 

„Не можеш да спреш хората да се опитват да ограничат мечтите ти, но можеш да направиш така, че те да не се сбъднат. Мечтите са си твои. Затова винаги трябва да си любопитен, да търсиш нещата, които обичаш и когато ги намериш да работиш здраво“. 

Това са други думи изречени от великия играч върху които човек трябва да помисли. Ясно е обаче едно: ако направиш така, че играта да е по-добра след теб, тогава ще оставиш легенда. И Коби Брайънт направи точно това!