ЛеБрон Джеймс и Кевин Дюрант очаквано бяха обявени за капитани за предстоящия Мач на Звездите в НБА на 20 февруари в Кливланд.

Двамата получиха най-много гласове в двете конференции, като Краля е бил начело на единия тим във всеки от 5-те случая, откакто форматът на мача бе променен. Участието на Дюрант не е сигурно, поради контузия. Другата седмица ще станат ясни и резервите, след което двамата капитани ще изберат двата отбора. 

Сред титулярите обаче имаше и изненади, след като Андрю Уигинс за първи път ще стартира. Крилото на Голдън Стейт получи по-малко гласове от Дреймонд Грийн от играчи и медии, но бе предпочетен от феновете и бе трети по гласове сред крилата. Той е №1 от Драфта през 2014-а и през този сезон има средно по 18 точки, но изборът му определено бе неочакван. 

Съотборникът му Стеф Къри също ще започне, заедно с великолепния Джа Морент от Мемфис Гризлис, а сред центровете логично Никола Йокич от Денвър бе над всички. 

При Изтока всичко бе по-ясно. Джоел Ембийд и Янис Антетокумпо допълниха високите играчи, а двойката гардове е съставена от Трей Йънг от Атланта и възродения ДеМар ДеРозън от Чикаго Булс. 

Иначе тази нощ Ембийд наниза 26 точки, а Филаделфия срази ЛА Лейкърс със 105:87. Антъни Дейвис водеше Езерняците с 31 точки, но ЛеБрон Джеймс получи почивка заради проблем в лявото коляно. Сиксърс доминираха най-вече през  второто полувреме, което спечелиха с 51:39. Тимът е с баланс 29:19 и вече е с равни показатели с 4-ия на Изток Бруклин и доста близо до лидера Маями, който е с 31-17. 

В другия мач от деня Голдън Стейт победи Минесота със 124:115. Стеф Къри реализира 29 точки, като бе 6 от 10 от тройката, а Клей Томпсън добави 23. Уориърс поведоха с 16 точки преди последната четвърт, в която Вълците вкараха първите 10 точки, но домакините оцеляха.