Трей Йънг наниза 43 точки, а Атланта спря серията от 11 поредни победи на Финикс след 124:115 у дома в мач от НБА. 

Гардът, който се готви и за ново участие в Мача на Звездите на 20 февруари, поведе Ястребите, като наниза 6 от 20-те тройки на отбора. С последния си точен изстрел отдалеч той подпечата успеха правейки 122:113 37 секунди преди края. Атланта спечели за 8-и път 9 мача и е с баланс 25-26. 

Девин Букър водеше Слънцата с 32 точки, но гостите допуснаха съперника да вкара 52,4% от стрелбите си. Финикс очевидно играе трудно в щата Джорджия, защото това бе 8-а поредна загуба за отбора в Атланта. Все пак с баланс 41-10 отборът е твърдо лидер в НБА. 

Съвсем логично лидерите на отбора получиха и признание, като бяха добавени към Мача на Звездите, след като резервите бяха обявени тази нощ. Крис Пол и Девин Букър логично ще участват в двубоя в Кливланд. Карл-Антъни Таунс от Минесота, Дреймонд Грийн от Голдън Стейт, Лука Дончич от Далас и тандема на Юта Донован Мичъл и Руди Гобер допълниха играчите от Запада. 

На Изток своя дебют в двубоя ще направи Дариъс Гарлънд, който впечатлява за Кливланд и така Кавалиърс ще имат свой представител в двубоя. Фред ван Влийт от Торонто също получи повиквателна за първи път. 

Останалите са Джеймс Хардън от Бруклин, Джими Бътлър от Маями, Крис Мидълтън от Милуоки, Джейсън Тейтъм от Бостън и Зак ЛаВин от Чикаго. Прави впечатление единствено липсата на Джейлън Браун, който играе доста по-силно от Мидълтън например. 

Той обаче все пак може да влезе в Мача, тъй като капитанът на единия тим Кевин Дюрант вероятно няма да може да играе и ще трябва да бъде заменен. Дреймонд Грийн също е аут поради контузии, като ще отсъства още около месец. 

Следващата седмица Дюрант и ЛеБрон ще определят все пак своите отбори, като лидерът на ЛА Лейкърс ще има първия избор. 

Ето и останалите резултати от нощта: Детройт - Минесота 117:128, Торонто - Чикаго 127:120 (прод), Голдън Стейт - Сакраменто 126:114, ЛА Клипърс - ЛА Лейкърс 111:110 (победен кош на Реджи Джаксън 4 секунди преди края и пропуск на Антъни Дейвис със сирената).