Две сериозни сделки бяха осъществени в НБА около 48 часа преди затварянето на трансферния прозорец. 

Първо Портланд развали тандема Лилард – Маккълъм, като прати Си Джей в Ню Орлийнс Пеликанс заедно с Лари Нанс и Тони Снел. 

В замяна Трейл Блейзърс получиха Джош Харт, Никейл Александър-Уокър, Томаш Саторански, Диди Лусада, един избор от първия кръг на драфта през 2022-а и два бъдещи от втория кръг. 

Пионерите освободиха и доста пари и през лятото се надяват да създадат силен тим около Лилард. В същото време Пеликаните се сдобиха със сериозен реализатор и когато Зайън Уилямсън се възстанови и със силен Брандън Инграм, тимът може да разполага с много силно трио. 

Малко по-късно бе осъществена и още една сериозна сделка. Сакраменто и Индиана размениха шестима играчи. Кралете пратиха при Пейсърс отличния гард Тайрис Халибъртън, стрелеца Бъди Хийлд и ветерана Тристан Томпсън в замяна на двукратния участник в Мача на Звездите Домантас Сабонис, Джереми Лемб, Джъстин Холидей и бъдещ избор от Драфта. 

Сабонис има средно по 18,9 точки и 12,1 борби средно на двубой и задено с ДеАрън Фокс и Давиън Мичъл трябва да се превърне в сърцето на Кралете, които от 2006-а година не са участвали в плейофите.