Голямата сделка в НБА все пак стана факт около час и половина преди затварянето на трансферния прозорец. 

Бруклин и Филаделфия все пак се споразумяха за две от суперзвездите в Лигата и Джеймс Хардън бе пратен при Сиксърс. 

Мрежите твърдяха, че няма да се разделят с Брадата, но в крайна го направиха, за да получат Бен Симънс, Сет Къри, Андре Дръмънд и два избора от Драфта. 

Филаделфия взима още ветерана Пол Милсап, като по този начин една от големите саги в Лигата приключва, като цяло очаквано. 

Симънс не е записал нито една минута игра през сезона, след като отказа да играе за Сиксърс заради големите критики, които отнесе в миналогодишните плейофи. 

Сега с Кайри Ървинг (при гостуванията) и Кевин Дюрант, когато се възстанови от контузията си, той ще опита да помогне на Бруклин да погледне към титлата. 

Същото обаче очакват и във Филаделфия от тандема Ембийд – Хардън. Центърът се намира във формата на живота си и сега получава изключителен реализатор до себе си, в стремежа да върнат отбора на върха. 

При сделката има и споразумение, според което Хардън ще използва опцията си за последната година от договора и така той ще остане във Филаделфия поне сезон и половина. 

Сред другите по-големи сделки бе и тази между Далас и Уошингтън. Маверикс се разделиха неочаквано с Кристапс Порзингис, а в замяна получиха Спенсър Динуиди и Давис Бертанс и големите им договори. 

Шампионите от Милуоки пък взеха Серж Ибака от ЛА Клипърс, като в сделката участваха още Детройт и Сакраменто. Елените пратиха Донте ДиВинченцо при Кралете, Джош Джаксън и Трей Лайлс от Пистънс също заминаха за Сакраменто, а Клипърите получиха Семи Оджелей и Родни Хууд от Бъкс.