Александър Везенков отново бе на ниво, но Костас Слукас се превърна в герой, за да помогне на Олимпиакос да измъкне драматична победа над Анадолу Ефес в 25-ия кръг на Евролигата. 

Гръцкият тим надви шампионите с 87:85 след продължения и тройка на Слукас със сирената, която хвърли в екстаз играчите и феновете на тима от Пирея. 

Везенков завърши с 16 точки и 8 борби и макар да нямаше ден от тройката (2 от 9), отново бе изключително полезен, завършвайки с коефициент на представяне от 16. 

Двубоят мина през серия равенства и промени на водачеството, за да се стигне до продължение след неуспешна стрелба на Тайлър Дорси в края на редовното време. 

В продължението Шейн Ларкин вкара 8 точки за Анадолу, а при една предимство турският тим имаше топката, но пропусна. Домакините пренесоха в предно поле, Слукас получи в ъгъла, освободи се с финт и наниза победната тройка. 

Той завърши с 23 точки, а след победата Олимпиакос подобри показателите си до 14-9, докато Анадолу се влоши до 12-12 и остава извън първите 8.