България победи Чехия със 79:70 в световна баскетболна квалификация играна в Ботевград и така постигна първа победа в група F след 2 загуби преди това. 

С успеха хората на Росен Барчовски запазиха шансове да продължат във втората фаза на квалификациите, но в неделя трябва да победят отново съперника или да загубят с по-малко от 9 точки. 

Дий Бост, който подсили тима за важните два мача и се отчете с 24 точки, 5 борби и 6 асистенции, като носеше сигурност във важните моменти. Силна защита и 13 вкарани тройки също бяха в основата на успеха. 

Българският тим успя да се откъсне в последните минути на втората четвърт, когато направи серия от 18:4, за да дръпне с 44:30 на почивката. Няколко добри изяви в дефанзивен план и точно стрелби отдалеч дадоха контрола върху мача. 

В третата част чехите се подобриха и успяха да намалят изоставането си само до 3. Домакините обаче удържаха и отново дръпнаха с 8 преди последната част, в която на няколко пъти повеждаха с над 10, но все пак предимството им в края бе 9. 

Младоците Емил Стоилов и Константин Костадинов завършиха с 8 и 6 точки и бяха похвалени от Росен Барчовски. Войтех Хрубан вкара 21 точки за чехите, които реализираха едва 9 от 33 стрелби отдалеч.