Александър Везенков отново бе най-добър за Олимпиакос, който се върна към победите в Евролигата след 94:80 като гост срещу Асвел в 32-ия кръг. 

Българинът направи третия си дабъл-дабъл за сезона, като се отчете с 18 точки и 10 борби, а освен това добави 2 асистенции, 1 открадната топка при коефициент на полезност от 26. Той вкара 8 от 14 стрелби от игра, като бе 2 от 5 от тройката.   

Тайлър Дорси реализира 21 точки за победителите, а Костас Слукас добави 15 и 9 асистенции за успеха, с който Олимпиакос подобри баланса си до 18-9 и така си осигури домакинско предимство за плейофите, тъй като няма как да бъде изместен от първите 4 тима. 

Мачът бе оспорван в първите 3 части, в които гостите не успяха да се откъснат сериозно, а и домакините се бореха здраво. Тройки на Везенков и Слукас в края на третата четвърт дадоха предимство на гръцкия тим от 69:64, а в последния период тимът установи контрол, откъсна се с 84:74 и затвори мача. 

"Щастлив съм, защото с победата си гарантирахме място в Топ 4 и това много ни радва. Не бяхме перфектни в защита, но в нападение се справихме както трябва. Трябваше да победим и го направихме" каза Везенков веднага след мача.