Рилски Спортинст спечели отново Купата на България по баскетбол, след като надви Левски с 92:86 в страхотно шоу в Ботевград. 

За лидера в първенството това бе 4-и триумф в надпреварата в последните 7 години и втори пореден, който обаче дойде след великолепно шоу и драма до последно. 

Левски изигра много силно първо полувреме и след убийствена стрелба отдалеч и от 11 тройки, дръпна с 53:45 на почивката. 

Още в началото на третата част обаче, хората на Людмил Хаджисотиров се подобриха и бързо наваксаха изоставането си, а след това мачът тръгна равностойно с честа смяна на водачеството. 

Драмата настъпи в последните 3 минути. Левски поведе с 82:78, но тройка на Павлин Иванов остави Рилски в мача, а след това се стигна и до равенство при 84:84. 

След техническо нарушение за симулация Павлин вкара отново отдалеч и даде аванс на тима от Самоков при 88:84 1 минута и 26 секунди преди края. 

Левски пропусна отдалеч, но и Рилски не успя да вкара, след което Марио Литъл върна 2 точки от наказателната линия. 19 секунди преди сирената обаче, Брендън Браун, който реализира 28 точки, вкара 2 от средно разстояние, а нов пропуск на столичани ги обрече на поражение. 

Павлин Иванов бе избран за МВП на турнира, след като вкара 21 точки във финала и имаше серия ключови изяви в края. Алекс Симеонов се отчете с 17 точки и 10 борби, а за Левски Марио Литъл наниза 30.