Бруклин и Минесота се класираха за плейофите в НБА, след като спечелиха мачовете си срещу Кливланд и ЛА Клипърс в плей-ин турнира. 

Това бяха сблъсъците между 7-ия и 8-ия в двете конференции, като победителите си гарантираха място в елиминациите, а загубилите ще играят срещу спечелилия битките между 9-ия и 10-ия за последната позиция. 

На Изток Кайри Ървинг реализира първите си 12 стрелби от игра и завърши с 34 точки за победата на Бруклин над Кливланд със 115:108. Гардът добави и 12 асистенции, а Кевин Дюрант са отчете с 25 точки и 11 паса. 

Мрежите дръпнаха с 20 точки още след първата четвърт, но Кливланд продължи да се бори и в последната разликата падна под 10, но с ключови кошове на звездите си, Бруклин си гарантира победата и битка с Бостън в 1-ия кръг на плейофите. 

На Запад Минесота надви Клипърс със 109:104, за да запише едва второто си участие в елиминациите от 2004-а година насам. Антъни Едуардс наниза 30 точки, ДиАнджело Ръсел добави 29, а Вълците преодоляха 10 точки пасив в последната четвърт и липсата на Карл-Антъни Таунс, който напусна за 6 нарушения още в средата на последната четвърт. 

Победата бе много емоционална за ветерана Патрик Бевърли, който бе трансфериран от Клипърс миналата година и както обикновено остави всичко от себе си на паркета. Минесота губеше с 83:93 по-малко от 9 минути преди края, но направи страхотна серия и стигна до сблъсък с Мемфис Гризлис.