Атланта Хоукс и Ню Орлиънс Пеликанс оформиха плейофите в НБА, след като спечелиха като гости решителните битки за 8-ата позиция в двете конференции. 

Ястребите спечелиха гостуването си в Кливланд със 107:101 след 38 точки на Трей Йънг, от които 32 той вкара през второто полувреме. 

Кавалиърс дръпнаха с 14 през третата четвърт, но бързо бяха настигнати, а в края не успяха да спрат Йънг, който осигури сблъсък на отбора си с Маями. В Атланта обаче са притеснени за центъра си Клинт Капела, който получи контузия в коляното. 

В същото време на Запад Пеликанс изненадаха ЛА Клипърс със 105:101 насред Лос Анджелис в двубой изпълнен с обрати, за да си осигурят среща с Финикс Сънс. Постижението на победителите е сериозно, защото те започнаха сезона с баланс от 1-12. 

Домакините останаха без лидера си Пол Джордж, който се оказа с положителен тест за Ковид и това бе сериозен удар за тях. След като губеха с 16 точки през първото полувреме и с 10 на почивката обаче, те развихриха в третата четвърт, която спечелиха с 38:18. 

В началото на последната част предимството им стана 13 точки, но Брандън Инграм, който вкара 30 точки, поведе Ню Орлиънс към знаменит обрат. Серия от 11:0 върна Пеликаните в мача, а след още 10:0 те дръпнаха със 101:94 по-малко от 2 минути преди сирената. Домакините се доближиха на 2 точки на два пъти след това, но пропуснаха важни стрелби и 2 наказателни изстрела, за да загубят. 

Днес елиминациите започват със сблъсъка между Далас и Юта, който се очаква да пропусне суперзвездата на Маверикс Лука Дончич заради проблем в прасеца. Стеф Къри пък вероятно ще бъде на линия за първата битка между Голдън Стейт и Денвър.