Бостън Селтикс надви Бруклин Нетс със 115:114 след невероятна драма и кош със сирената на Джейсън Тейтъм, за да поведе с 1-0 в плейофната серия между двата тима от НБА. 

Съперниците изиграха невероятен мач, в който Тейтъм наниза 31 точки, а Кайри Ървинг 39 за гостите. Мрежите бяха на път да отмъкнат успех, но Келтите все пак оцеляха и ще бъдат уверени и за мач №2 в своята зала. 

Първото полувреме бе равностойно с непрекъсната гонитба в резултата и много нарушения. Домакините играеха силно в защита, но не успяха да се откъснат. 

След 61:61 след 2 четвърти, Келтите направиха силни минути в третата част и се откъснаха с 84:69 в средата на периода. Мрежите намалиха пасива си, но след тройка на Джейсън Тейтъм последната четвърт все пак започва с аванс от 11 за Детелините. 

В нея разликата падна до точка след 2 поредни тройки и успешен пробив на Кайри Ървинг, а след тройка и на Дюрант гостите дръпнаха със 100:98. Нови 3 точки на Кайри увеличи преднината до 107:102 в средата на последната част. 

Домакините обаче изравниха, като при 109:109 и от двата тима направиха пропуски преди Дюрант все пак да реализира минута и половина до сирената. Ал Хорфърд изравни, но Кайри наниза невероятна тройка! 

Джейлън Браун обаче върна 2 точки много бързо, а след това Дюрант пропусна от тройката 10 секунди преди края. Така Бостън получи шанс и го използва. Браун не успя да пробие, отклони към Смарт, който вдигна във въздуха двама съперници, подаде към Тейтъм, който с обръщане срещу Ървинг поднесе за победата в последната секунда! 

В друг мач Маями отнесе Атланта със 115:91 у дома, след като резервата Дънкан Робинсън реализира 27 точки, от които 8 тройки, за да постави рекорд на организацията по точни изстрели отдалеч в елиминациите. Джими Бътлър добави 21, а Горещите задушиха звездата на съперника Трей Йънг, като го ограничиха до 8 точки и едва една успешна стрелба от игра от 12 опита.