Баскетболистите на Ню Орлиънс хвърлиха бомбата в поредния ден от плейофите в НБА, след като сразиха отбор №1 след редовния сезон – Финикс със 125:114 като гости. 

Резултатът в серията вече е 1-1, а следващите два мача са в Ню Орлиънс, така че нещата стават много интересни. 

Слънцата пък трябва да се притесняват и за контузията на Девин Букър, който през първото полувреме вкара 31 точки, но в средата на третата четвърт напусна с мускулен  проблем в бедрото и все още не е ясно какво е състоянието му. 

Гостите се възползваха по най-добрия начин, като още в третата четвърт излязоха напред след 34:22 през периода, а след това в края Брандън Инграм, завършил с 37 точки и Си Джей Мъккълъм, добавил още 23, реализираха в ключовите  моменти. 

В другия мач на Запад Мемфис срази Минесота със 124:96, за да изравни на 1-1 преди двата двубоя в залата на Вълците. Джа Морент поведе Гризлис с 23 точки, а още петима негови съотборници вкараха поне по 10, като домакините доминираха сериозно. 

На Изток Джими Бътлър реализира рекордните в кариерата си за плейофите 45 точки, за да изведе Маями до победа над Атланта със 115:105 и аванс от 2-0 в серията. Бътлър реши мача в края, когато при само 3 точки аванс за отбора си, реализира 7 поредни точки и подпечата успеха.