Лука Дончич направи дебют в тазгодишните плейофи с 30 точки и 10 борби, но Юта надви неговия Далас със 100:99, за да изравни в серията на 2-2 победи. Мач №5 ще бъде в Тексас. 

Словенецът пропусна предишните 3 мача заради контузия в глезена, но в този бе на обичайното си ниво още от началото. Силна втора четвърт даде предимство от 12 точки на домакините на почивката, но след 39:24 в третата Далас направи обрат. 

Всичко се реши в последната минута. Дончич вкара тройка за 99:95 39 секунди преди края, но Донован Мичъл отговори с кош плюс нарушение. Последваха два пропуска от наказателната линия за Дуайт Пауъл за гостите и великолепен пик-енд-рол и забивка на Руди Гобер на другия край 11 секунди преди края. При последната възможност Лука бе затворен, а Спенсър Динуиди пропусна от тройката и радостта остана за Юта. 

В същото време Паскал Сиакам реализира рекордните в кариерата си 34 точки в плейофите и Торонто удари Филаделфия със 110:102, за да спечели първа победа в серията. Мач №5 е в Града на Братската любов, където Сиксърс могат да приключат всичко, след като водят с 3-1. 

Домакините започнаха ентусиазирано и към края на втората четвърт дръпнаха с 12 при 50:38. Раптърс загубиха гарда Фред Ван Влий поради контузия, но въпреки това продължиха два играят добре. На почивката те водеха с 54:49, а в третата част мачът продължи да бъде оспорван. Филаделфия се доближаваше няколко пъти на точка, но не успя да победи и последната четвърт започна при 80:77 за домакините. 

В нея Паскал Сиакам поведе домакините със серия силни отигравания, а и Ембийд сякаш изпитваше дискомфорт заради проблемите в десния палец. Разликата се вдигна до 11 точки в средата на последната част, като серията от 14:4 се оказа и решаваща.