Още един страхотен обрат в последната четвърт, прати Мемфис Гризлис във 2-ия кръг на плейофите в НБА за първи път от 2015-а година. 

Джа Морент и компания победиха Минесота със 114:106 като гости, за да затворят серията с 4-2 победи и да се изправят срещу Голдън Стейт в следващия кръг. Домакинското предимство отново ще бъде за Гризлис. 

За трети път в двубоите срещу Вълците, Мемфис навакса двуцифрено изоставане в четвъртата част, като този път пасивът бе 10, а последният период бе спечелен с 40:22. 

Дезмънд Бейн, Джа Морент и Тайъс Джоунс реализираха ключови стрелби в последните 3 минути, а Джарън Джаксън отбеляза може би най-важния кош за 108:104 36 секунди до сирената. 

Дезмънд Бейн и Дилън Брукс поведеха Гризлис с по 23 точки, Джа Морент отново нямаше добър ден, като бе едва 4 от 14 от игра за 17 точки и 11 асистенции, а Брандън Кларк отново бе впечатляващ от пейката със 17 точки и 11 борби. 

„Тази серия бе голяма битка. Във всеки мач. Доста от победите ни бяха грозни, като изключим втория мач, но в крайна сметка спечелихме и това е най-важното“ заяви Морент.