НБА не планира да намали степента на нарушението на Дреймонд Грийн, заради което той бе изгонен при победата над Мемфис. 

Крилото на Голдън  Стейт първо удари през лицето Брандън Кларк, след което го събори на земята в края на първото полувреме. 

Неочаквано за мнозина той получи груб фаул от 2-а степен, което означаваше автоматична дисквалификация. И без него обаче Уориърс измъкнаха успех със 117:116 и поведоха с 1-0 в серията. 

Грийн и Голдън Стейт изразиха учудването си от отсъждането, а и много от звездите в Лигата също коментираха, че изгонването е било пресилено. Оказва се обаче, че НБА споделя виждането на съдиите и няма да намали степента от втора на първа. 

Това означава, че той получава 2 наказателни точки за лиценза си и при още 2, ще бъде наказан за един мач. През 2016-а Грийн бе санкциониран с една среща заради удар в слабините срещу ЛеБрон Джеймс. Тогава Уориърс водеха с 3-1 във финалите, но загубиха ключовия мач №5, а след това и серията с 3-4. Сега Грийн трябва да бъде много по-внимателен.