Eл Класико ще има в баскетболната Евролига, след като Барселона се класира за Финалната четворка, където ще играе срещу Реал Мадрид. 

След много силно второ полувреме, каталунците спечелиха решаващия 5-и мач от плейофа срещу Байерн с 81:72 и така взеха серията с 3-2 успеха, осигурявайки си пътуване до Белград. 

Успехът им обаче бе доста труден, след като на почивката баварците водеха с 37:31 и показваха, че искат да постигнат сензация. Силна трета част обаче, която започна със 7 поредни точки за домакините, ги изведе напред и те спечелиха периода с 29:15, за са поведат с 60:52. 

В последната четвърт до обрат нямаше как да се стигне, като разликата не падна под 7 точки, а Нико Лапровитала бе големият герой за победителите, след като реализира общо 26 точки, от които 5 тройки от 7 опита. Никола Миротич добави 20. 

Така Барса ще се изправи срещу Реал в битка за финала, а във втория мач Анадолу чака победителя от петата среща между Олимпиакос и Монако, която ще се изиграе от 21:30 в сряда вечерта.