Джа Морент наниза феноменалните 47 точки, а Мемфис победи Голдън Стейт със 106:101, за да изравни резултата в серията на 1-1 победи. Следващите два мача са в Сан Франциско. 

Гардът се развихри, като отбеляза последните 15 точки за отбора си. Миналата година той също реализира 47  срещу Юта и така стана едва третият в историята след ЛеБрон Джеймс и Коби Брайънт, с повече от един плейофни двубоя с поне 45 точки преди да е навършил 23 години. 

Мачът ще се запомни и със сериозните физически сблъсъци. Още в началото Дилън Брукс от Гризлис бе изгонен за груб фаул срещу Гари Пейтън, който падна лошо и след това се оказа, че е с фрактура на лакътя. Дреймонд Грийн пък се нуждаеше от няколко шефа заради аркада. Стеф Къри реализира 27 за Голдън Стейт, който в края имаше шанс, но Клей Томпсън направи крачки при 3 точки пасив. 

В същото време на Изток Бостън отнесе Милуоки със 109:86 след 30 точки на Джейлън Браун. Резултатът в серията също е 1-1, като сега Елените ще бъдат  домакини в 2 срещи. 

За разлика от първия двубой, Браун се развихри още до почивката, като вкара 25 точки, а на полувремето Келтите водеха с 65:40. Детелините нанизаха 20 тройки, а липсата на Маркъс Смарт не се усети. Янис Антетокумпо вкара 28 за Милуоки, но този път не получи достатъчно подкрепа.