Янис Антетокумпо наниза 42 точки и взе 12 борби, а Милуоки оцеля срещу Бостън, печелейки със 103:101 след голяма драма и повеждайки с 2-1 в серията от полуфиналите на Източната конференция. 

Двата тима изигриха страхотен трилър, в който Елените дръпнаха с 13 точки преди последната четвърт след 34:17 в третата част и победата им изглеждаше сигурна. 

Келтите обаче се върнаха в мача с добра защита и в последната минута дори водеха със 100:99, като пропуснаха и две стрелби от тройката, с които можеха да направят разликата 4. 

Янис вкара за домакините, а след като Джейлън Браун не успя за Бостън, Джру Холидей реализира за домакините в последната секунда на атаката. 

Селтикс имаше една последна възможност и Маркъс Смарт бе фаулиран при сериозни съмнения за стрелба, но реферите прецениха, ча нарушението не е при шутиране. Смарт пропусна при втория си опит, взе борбата, но не успя да реализира, Робърт Уилямс също пропусна, а след като Ал Хорфърд отбеляза се оказа, че го е направил след края на времето. 

Големият грешник за Бостън бе Джейсън Тейтъм, който бе пазен добре от Уесли Матюс и реализира само 10 точки при 4 от 19 от игра. Следващият двубой отново ще бъде в залата на Милуоки.